Pilot DNA

Om de stap makkelijker te maken in de wereld van de laboratoria, hebben wij een deal gesloten met Slovgen in Slowakije. Dit is een voor ons zeer betrouwbare, snel werkende partner. Wij helpen jou met de gehele procedure, stap voor stap.
Het geheel is namelijk vrij complex en om alles in 1x uit te leggen is nogal veel om te behappen.
Wij willen de mensen makkelijker maken om te gaan testen, omdat het ons een basis geeft waarop we beslissingen kunnen nemen.
– Fokkers om de juiste combinaties te maken
– Hondeneigenaren om een duidelijk beeld te krijgen wat er nu precies aan de hand is.

Genetica is in de hondenwereld een ondergeschoven kindje en we willen dat veranderen.

We zijn deze pilot begonnen, met als doel om in de eerste instantie de eigenaren/fokkers van border collies te helpen. Echter de mogelijkheid is er om ook voor andere rassen, testen aan te vragen.

Pilot DNA behelst dat je de DNA-testen laat doen in jouw tempo, met hulp van ons. Op het moment dat jij zegt: ik wil de procedure starten, dan bestellen wij voor jou een gratis afnamekit. Dit kan bloed of swabs zijn. Na ontvangst gaat het starten.
We zitten er gedurende het gehele proces bij en nemen elke stap met je door. Omdat het best wel een behoorlijk en ingewikkelde procedure is, doen we het stap voor stap.

De geldende DNA-testen voor border collies zijn CEA_CH, DM, GG, IGS, MDR1, MH, NCL5, Raine, SN en TNS. Ook kleuren- en vachttesten. Voor andere rassen is het ook op maat uit te zoeken.

Voordeel van de pilot is dat je binnen 15 werkdagen de uitslagen weet en dat je niets richting de verschillende databases hoeft te communiceren, dat doen wij voor je. Het papierwerk wordt voor je gedaan en de gehele procedure wordt je ondersteunt door ons.

Testen is …